search

Cream of tartar - Kwaśny winian potasu 100g

Cream of tartar - Kwaśny winian potasu 100g

Wodorowinian potasu KAMIEŃ WINNY Cream of Tartar

Cream of tartar (kwaśny winian potasu). E336

Cream of tartar jest polecany do stabilizacji i zwiększania objętości białek.

Ułatwia wypiek: bez, bezików i omletów.

Hamuje proces krystalizacji, dzięki temu świetnie sprawdza się przy produkcji cukierków.

W połączeniu z sodą oczyszczoną, stosowany jest jako zamiennik proszku do pieczenia.

Winian potasu jest bardzo pomocnym w kuchni artykułem.

W przeciwieństwie do chemicznie uzyskiwanego proszku do pieczenia Cream of Tartar jest środkiem naturalnym, który jest produktem ubocznym procesu fermentacji winogron przy produkcji wina.

Polecany jest przy robieniu ciast i ciasteczek dla dzieci.

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.