search

Barwnik żelowy tubka CZERWONY Food Colours

Łatwe w aplikacji barwniki spożywcze w żelu, dzięki dużej mocy barwnej, pozwalają uzyskać intensywne i żywe kolory nawet w małych aplikacjach. Żel równomiernie wrabia się w masę, nie wprowadzając dodatkowo wody. Dlatego nadaje się do wszystkich zastosowań, również barwienia lukrów, polew i marcepanu.

Opakowanie:
Jedno opakowanie zawiera 20 gram barwnika

 

Zastosowanie:
Główne przeznaczenie: Marcepan, Masy Cukrowe i Solne, Śmietana (w tym kremy niskotłuszczowe), Karmelki. Lukry, Styl Angielski.
Ponadto: aplikacje wodnorozpuszczalne - ciasta, dżemy, galaretki, lody, napoje i alkohole.

 

Zalety barwników w Żelu (WS-G):

  1. Łatwość wrabiania w masy cukiernicze dzięki niskiej zawartości wody,
  2. Postać pasty ułatwia dozowanie i zmniejsza możliwość rozlania czy rozsypania barwnika,
  3. Duża wydajność z 20 gramowej tubki dzięki podwyższonej koncentracji barwników,
  4. Uniwersalne i łatwe stosowane, doskonałe dla pojedynczych tortów i dekoracji, oraz klientów prywatnych, pracujących dodatkowo w domu,
  5. Bogata oferta 8 kolorów podstawowych, plus możliwość dowolnego ich łączenia z żelowymi barwnikami w 35 gramowych słoiczkach.

Dozowanie:
Zaczynać dozowanie od jak najmniejszej ilości barwnika. Powoli zwiększając dozy do uzyskania pożądanego koloru, a warunkach domowych, polecamy dozowanie wykałaczką.
Przyjmujemy dozowanie barwników w Żelu (WS-GT) na poziomie 1-3 grama na 1 kilogram masy. Dla uzyskania delikatnych odcieni wystarczą mniejsze dozy (nawet od 0,1g/kg), dla silniejszych wybarwień można dodać więcej barwnika (do 20 g/kg). W przypadku przedozowania, barwnik może migrować oraz upłynnić marcepan i masę cukrową.

Informacje techniczne:
Barwniki w żelu, można z sobą mieszać.
Barwniki oparte są na syropie glukozowo cukrowym, zawierając minimalna ilość wody (od 2% do 10% zależnie od koloru), co w ograniczonym stopniu, umożliwia po emulgacji barwienie tłuszczy.

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.