Albumina wysokopienista 200g

22,50 zł
Brutto
Ilość
dostępny

Albuminę jaja kurzego w proszku wysokopienistą uzyskuje się podczas procesu odcukrzania, suszenia płynnego białka z jaj kurzych oraz pasteryzację. Znajduje zastosowanie przede wszystkim w produkcji wyrobów cukierniczych i piekarniczych. Produkt cechuje się wysoką stabilizacją piany.

Albumina zawiera pełnowartościowe białko. Jest bogata w witaminy i minerały oraz odpowiada parametrom świeżego białka kurzego. Kilogram albuminy w proszku jest zamiennikiem ok. 316 sztuk białek jaj świeżych o wadze 50g. Dodatkowo albumina wysokopienista zawiera środek spieniający, dzięki czemu charakteryzuje się wysoką stabilizacją piany.

Produkt w proszku, w przeciwieństwie do świeżych jaj, posiada dłuższy termin przydatności do spożycia oraz nie wymaga transportu i przechowywania chłodniczego. Jest łatwy w dozowaniu i przygotowaniu.

ZALETY Albuminy w proszku:

  • wygodne w użyciu oraz przechowaniu
  • zachowanie pierwotnych właściwości funkcjonalnych jaj kurzych
  • szeroki wachlarz zastosowań
  • możliwość łączenia z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi
  • doskonała rozpuszczalność
  • wysoka oraz trwała pienistość produktów białkowych
  • pełna gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego.

 

Przechowywanie:
Przechowywać w czystym, chłodnym i suchym miejscu z dala od promieni słonecznych, w temperaturze nie przekraczającej 25º C i wilgotności względnej do 75%.

Trwałość:
24 miesiące od daty produkcji

Opakowanie:
Doypack dla opakowań 0,2kg, 0,5kg, 1kg

Skład:
Białko jaj kurzych min. 97%, kwas cytrynowy E330 - regulator kwaśności, cytrynian trójetylowy - stabilizator piany.

 

Zobacz także