search

Albumina niskopienista 500g

Albumina niskopienista 500g

Albuminę jaja kurzego w proszku uzyskuje się podczas procesu odcukrzania, suszenia płynnego białka z jaj kurzych oraz pasteryzację. Znajduje zastosowanie przede wszystkim w produkcji wyrobów cukierniczych, garmażeryjnych i mięsnych. Albumina jest stosowana również przez sportowców w celu uzupełnienia diety w białko.

Albumina zawiera pełnowartościowe białko. Jest bogata w witaminy i minerały oraz odpowiada parametrom świeżego białka kurzego. 100 g proszku z białka jaj i 900 ml wody to 1 kg płynnego białka, czyli około 34 białka jaj kurzych średniej klasy wagowej.

Produkt w proszku, w przeciwieństwie do świeżych jaj, posiada dłuższy termin przydatności do spożycia oraz nie wymaga transportu i przechowywania chłodniczego. Jest łatwy w dozowaniu i przygotowaniu.

Białka jaj w proszku są powszechnie wykorzystywane w piekarnictwie, cukiernictwie i gastronomii. Stosowane jest również przez osoby aktywnie uprawiające sport jako suplement diety. Doceniana jest również przez wędkarzy jako półprodukt do wyrobu kulek proteinowych.


ZALETY Albuminy w proszku:

  • wygodne w użyciu oraz przechowaniu

  • zachowanie pierwotnych właściwości funkcjonalnych jaj kurzych

  • szeroki wachlarz zastosowań

  • możliwość łączenia z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi

  • doskonała rozpuszczalność

  • wysoka oraz trwała pienistość produktów białkowych

  • pełna gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego.

chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.