Albumina niskopienista 500g
Albuminę jaja kurzego w proszku uzyskuje się podczas procesu odcukrzania, suszenia płynnego białka z jaj kurzych oraz pasteryzację. Znajduje zastosowanie przede wszystkim w produkcji wyrobów cukierniczych, garmażeryjnych i mięsnych. Albumina jest stosowana również przez sportowców w celu uzupełnienia diety w białko.
Albumina zawiera pełnowartościowe białko. Jest bogata w witaminy i minerały oraz odpowiada parametrom świeżego białka kurzego. 100 g proszku z białka jaj i 900 ml wody to 1 kg płynnego białka, czyli około 34 białka jaj kurzych średniej klasy wagowej.
Produkt w proszku, w przeciwieństwie do świeżych jaj, posiada dłuższy termin przydatności do spożycia oraz nie wymaga transportu i przechowywania chłodniczego. Jest łatwy w dozowaniu i przygotowaniu.
Białka jaj w proszku są powszechnie wykorzystywane w piekarnictwie, cukiernictwie i gastronomii. Stosowane jest również przez osoby aktywnie uprawiające sport jako suplement diety. Doceniana jest również przez wędkarzy jako półprodukt do wyrobu kulek proteinowych.
ZALETY Albuminy w proszku:
-
wygodne w użyciu oraz przechowaniu
-
zachowanie pierwotnych właściwości funkcjonalnych jaj kurzych
-
szeroki wachlarz zastosowań
-
możliwość łączenia z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi
-
doskonała rozpuszczalność
-
wysoka oraz trwała pienistość produktów białkowych
-
pełna gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego.